Kerstpakkettenactie

Wat is uw bijdrage aan het kerstpakket van 2020?

Dit jaar vragen we niet om artikelen, maar om een financiële bijdrage.
U kunt uw bijdrage overmaken naar bankrekening NL39 RABO 0123 0031 13 t.n.v. Diaconie PKN Hoogland/ Amersfoort-Noord o.v.v. kerstpakketten.

Met uw bijdrage kunnen alleenstaanden en gezinnen iets van de eenzaamheid en kilte van deze bijzondere tijd inruimen voor wat zelf uitgekozen warmte. Houd moed. We hebben elkaar nodig.

Vorig jaar op 17 december was het een gekrioel van mensen in Het Brandpunt die de kerstpakketten inpakten. Niemand kon bedenken dat we er dit jaar heel anders tegenaan kijken. Het is onverantwoord om artikelen in de kerken te verzamelen, te vervoeren, te sorteren en in te pakken. We hebben gekozen om dit jaar cadeaukaarten aan de gezinnen te verstrekken.

De gezinnen in Nederland vallen dit jaar uiteen in twee groepen.
De eerste groep hoeft zich nauwelijks zorgen te maken of het maandgeld aan het einde van de maand wel binnenkomt. Sterker nog, er is veel minder mogelijkheid om het uit te geven. Geen vakantie, geen uitjes, geen familiereünies. Je houdt geld over vergeleken met andere jaren.

De tweede groep is financieel ernstig bedreigd door wegvallende inkomsten. De gezinnen die het altijd al moeilijk hadden, maar nu ook de mensen die een eigen bedrijf hebben en die nu de afweging moeten maken of zij hun spaargeld nog in het bedrijf willen steken om het bedrijf te laten overleven. En de mensen die wakker liggen met de vraag of ze hun baan nog wel zullen behouden. De kranten staan er vol van. 

Kent u een alleenstaande of een gezin dat wel een keer een financiële warme hand toekomt, neem dan contact met mij op.
En ook dit jaar is het op 25 december weer Kerst. Hoe wordt dit achter al die voordeuren gevierd?
Gelukkig, we hebben de Kerstpakkettenactie in Hoogland en Amersfoort-Noord. Negen kerken organiseren dat al jaren. 

Namens uw kerk,
Carla van der Laan,
e-mail: