Kijken naar het goede leven

Kijken naar het goede leven, een uitdaging voor iedereen

Uitgerekend in corona-tijd hebben we “Het goede leven” als nieuw jaarthema. En dat is best bijzonder. Misschien bepaalt een spannende tijd je wel meer dan gewoonlijk bij wat het leven goed maakt, ga je dan scherper zien wat er echt toe doet. Mooi om je daar op te bezinnen en je door de verkenning van het goede in het leven te laten bezielen!

In de bijdragen van het nieuwe nummer van Lopend Vuur kun je zien dat “het goede leven” bij ieder weer iets anders oproept. Daar kun je met elkaar over praten, je kunt er over schrijven, maar je kunt er ook iets van laten zien. Want soms zegt een beeld meer dan honderd woorden. En soms kan een beeld laten zien wat niet zo makkelijk te zeggen is.

Ik wil dit jaar graag een online-fototentoonstelling maken van foto’s van het goede leven en ik nodig je uit om daar aan mee te doen. Stuur mij een zelfgemaakte foto die laat zien waar of hoe jij/u het goede leven beleeft. Vertel er ook even bij waarom dit voor jou/u een beeld van het goede leven is.

Het idee is om de foto’s online te zetten, zodat we het komende jaar niet alleen over het goede leven gaan praten, maar ook echt een beeld krijgen van hoe wij, mensen van de geloofsgemeenschappen in Amersfoort en Soest (e.o.) het goede leven beleven. Uiteraard wordt daarbij gelet op de privacy.

Ik hoop dat ik heel veel foto’s binnen krijg, ook van kinderen en jongeren. Want dit kunnen jullie ook hè! Als je “het goede leven” een beetje te vaag vindt, denk dan maar aan iets waar je superblij van wordt, wat je echt niet zou willen missen in je leven.

Als je enthousiast wordt van dit idee, stuur dan je foto met toelichting aan me door: e-mail: of tel. 06-23973284.

Anna Walsma