Kinderen behoeden

Wanneer je het geluk hebt om gezegend te zijn met een eigen kind, of met de zorg voor een kind, dan wil je daar vaak alles voor doen opdat het je kind goed zal gaan. En als dat niet lukt, is dat ongelooflijk pijnlijk. Je kind verliezen aan de dood of aan het leven is eigenlijk niet te verdragen; of het nu gaat om ziekte of ongeluk; of je kind al volwassen is of niet eens levend geboren heeft mogen worden.
Komende zondag redden zowel Elisa als Jezus allebei een kind uit de dood. Maar ik weet eigenlijk niet goed of die verhalen nu troostrijk zijn of nóg meer zout in al hele pijnlijke wonden wrijft. Want waarom deze kinderen wel, en jouw kind niet?

Het zijn echt verhalen op het scherpst van de snede over verlies en opstanding, waarin twee zinnen uit een lied leidraad mogen zijn: Maak heel wat is gebroken, herstel in ons uw leven, uw levenskracht.

Dick zal de zang van Cor en Jos begeleiden aan de piano. Voor de kinderen: het is zomer, en dan is er geen Kinderwoorddienst, maar neem gewoon wat mee om te lezen of te knutselen dan blijf je lekker in de kerkzaal bij ons.

Op het telefoonnummer 06 22 559 628 kan je via de WhatsApp een gebedsintentie opgeven of een reactie plaatsen. Tot zondag!

Josephine