Kinderwoorddienst

Zondag 30 januari: ‘Waar ben je mee bezig?’ Kort voor Pesach, het Joodse paasfeest, is het druk een hele drukte in Jeruzalem. Er zijn veel pelgrims en toeristen, die allemaal naar de tempel willen om een offer te brengen. Gelukkig kun je bij de tempel offerdieren kopen en hoef je die dus niet mee te nemen op reis. In de tempel kon je natuurlijk niet met Romeinse kunsten waar de keizer opstaat betalen dus zijn er ook geldwisselaars. Je begrijpt het al het is er een drukte van belang, het lijkt wel een markt. Weten mensen nog wel waarom ze naar de tempel komen? Is al die handel, het geld wisselen niet een heel grote afleiding van waar het echt om gaat? Behalve dat het druk is met mensen, wordt er door elkaar geschreeuwd en de een heeft nog betere waar dan de ander. Is het nog wel een eerbiedige plaats waar mensen gaan bidden en offeren? Ook Jezus is naar Jeruzalem gereisd om Pesach te vieren. Als hij bij de tempel komt jaagt hij de handelaars en geldwisselaars weg en zegt dat ze een markt maken van het huis van zijn Vader. Ook zegt hij dat hij de tempel in drie dagen weer zal opbouwen. Hier gaat het verhaal deze zondag over. Link naar de podcast: KOZ-verhaal-20220130.mp3

 

Verwerking

Voor de verwerking kun je een werkblad downloaden en printen of een kleurplaat. Werkblad: Welke voorwerpen horen in de kerk? Zet er een cirkel omheen. Waarom wel, waarom niet? Welke horen echt niet in de kerk (zet er een kruis door) en welke zijn speciaal voor de kerk? -> die kun je mooi kleuren.

Wil je het verhaal lekker zelf lezen, dan kan dat natuurlijk ook: klik hier voor het verhaal. Veel plezier tijdens de viering en misschien lukt het je om een foto te sturen van jouw verwerking, dat zou leuk zijn!

Liesbeth Kok