Kinderwoorddienst en de 40-dagentijd

In de 40-dagentijd staat het hongerdoek van de Afrikaanse kunstenaar EL Loko centraal.

Dit doek heeft 36 verschillende gezichten. Elke zondag besteden we aandacht aan een aantal van die gezichten, afhankelijk van het bijbel verhaal. De kinderen krijgen een tasje met materialen voor deze periode. Hierin zit o.a. een poster op A-3 formaat van dit hongerdoek, een gezinsboekje met voor elke dag een verhaal, puzzel, tekening, of een doe-opdracht, een spaardoosje met informatie over het spaarproject. Dit blijft het AMO-programme in Ghana. Ook zitten er een aantal A-4tjes in met een aantal gezichten die ingekleurd kunnen worden. (ook hierover meer informatie in deze nieuwsbrief). Dit heeft te maken met de speciale Ghana-viering van 28 februari. We hebben voor deze periode een nieuw kinderlied. Dit lied is ingezongen door Esther Ocheng en haar dochters.

Zondag 21 februari gaat het onder meer over Jezus die 40 dagen in de woestijn doorbrengt. Wat maakt deze plek zo bijzonder? Jezus is daar alleen, maar voelt zich niet alleen. Hij wordt omringt door engelen die voor hem zorgen. Hoe doen ze dat?
Met de kinderen kijken we naar het hongerdoek doek: Wat zie je eigenlijk ? Is er een gezicht dat je lief vindt? Welke vind je gek? Is er één die je niet mooi vindt, of eng?
Klik deze link aan voor de podcast van het verhaal uit Kind op Zondag: https://www.kindopzondag.nl/wp-content/uploads/sites/2/2021/02/KOZ-verhaal-20210221.mp3link en deze link voor de verwerking: https://www.kindopzondag.nl/wp-content/uploads/sites/2/2021/02/KoZ_compleet-20210221-200×300.jpg

‘Pimp je spaardoosje’
De kinderen kunnen hun spaardoosje nog versieren door het te kleuren of te beplakken met bv. figuurtjes, knoopjes of stickers. Maak er dan een mooie foto van, dan laten we die in een viering zien.
Voor het mooiste doosje hebben we een kleine verrassing. Voor Palmpasen, 28 maart, komen we de doosjes ophalen.

Er zijn extra gezinsboekjes besteld voor wie het ook leuk vindt om zo’n boekje te bekijken. Ze liggen in het Brandpunt.

Namens de Kinderwoorddienst,
Marina Budding