KinderWoordDienst gaat door!

Het Brandpunt is dicht, de KinderWoordDienst gaat door! We vinden het erg belangrijk om de verbinding te houden met de kinderen, maar ook dat de kinderen zich verbonden blijven voelen met de gemeenschap.
Ook komende zondag gaat de KWD over de tocht van de Israëlieten door de woestijn. De mensen bewaren manna in een kruik, als herinnering dat God voor hen zorgt.

De redactie van Kind op Zondag vindt het belangrijk dat het kinderwerk doorgaat, en stelt daarom het materiaal, wat wij vaak tijdens de KWD gebruiken, beschikbaar voor gezinnen via deze website.
Er staat een kleurplaat klaar op blz. 9 bij de datum 26 april, klik hier.

De komende weken kunnen de kinderen een kijkdoos maken van de woestijnreis. Deze week kunnen de kinderen een kruikje maken van klei en deze toevoegen aan hun kijkdoos. Ze kunnen ook op een rond blaadje een kruikje en water tekenen. Met een splitpen kunnen ze dan een ander rond blaadje daar boven op vastmaken, zodat het voor de tekening zit. Soms is God verborgen, maar soms kun je hem ook zien. Ook andere symbolen van God kunnen getekend worden,
zoals de kaars in de kerk.

We vinden het erg belangrijk om de verbinding te houden met de kinderen, maar ook dat de kinderen zich verbonden blijven voelen met de gemeenschap. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door te laten zien wat ze hebben gemaakt of waar ze mee bezig zijn, wat hen bezighoudt. We nodigen jullie dan ook van harte uit om ons foto’s of filmpjes te sturen!
En als jullie dat goed vinden, zetten wij ze dan in de Nieuwsbrief, op Facebook of in de liturgie… Maar ook als je dat liever niet hebt, vinden wij het als KWD-leiding het fijn om zo in verbinding te blijven en bekijken we alleen zelf jullie foto’s.

Henrike Elzen, namens de KWD-leiding