Klimaatpelgrims doen Amersfoort aan

Klimaatpelgrims doen Amersfoort aan. Wie helpt mee?
Van dinsdagavond 5 oktober tot en met donderdagmorgen 7 oktober verblijven 30 klimaatpelgrims in Het Brandpunt. De groep bestaat uit Poolse, Duitse, Zweedse en Nederlandse pelgrims. De pelgrims lopen vanuit Duitsland naar Glasgow in Schotland, waar de 26ste klimaatconferentie wordt gehouden.

De werkgroep Het Brandpunt Duurzaam op Weg is gevraagd om het bezoek van de pelgrims in Amersfoort te coördineren. Om dit verblijf tot een succes te maken zoeken we helpende handen. Help jij mee?

Informatieve bijeenkomst
Op maandag 12 juli is er een informatieve bijeenkomst in Het Brandpunt en spreken we over de invulling van het programma en de verdeling van taken. De avond begint om 20.00 uur. Zie onderaan voor aanmelden.

Welke hulp is nodig?
We zoeken helpende handen om Het Brandpunt in te richten voor de overnachtingen in Het Brandpunt en voor het opruimen na het bezoek. Verder is er voor de catering hulp nodig. We bieden de pelgrims twee avondmaaltijden, twee ontbijten en twee lunchpakketten aan.
En we hopen op boeiende gesprekken met hen over het klimaat, waaraan u ook mee kunt doen. Ook meedenken over het programma is heel welkom.
Te denken valt aan de zondagsdienst op 3 oktober, de ontvangst van de pelgrims op dinsdag 5 oktober en een programma op woensdag 6 oktober. Op 10 oktober sluiten we af met een minipelgrimage langs kerken in Amersfoort.

Wil je meehelpen?
Laat dit dan per mail weten aan Gerard Verweij :
Na opgave ontvangt u een eerste concept programma van 5 – 7 oktober en een lijst met taken waarvoor we hulp nodig hebben. Als u 12 juli niet kunt, maar wel een bijdrage wilt leveren, horen we dit ook graag.

Het bezoek van de pelgrims en het totale programma wordt samen met het netwerk 033GroeneKerken (o.a. Brandpunt, Bergkerk, Johanneskerk, Inham en Fonteinkerk) en de Raad van Kerken in Amersfoort vorm gegeven.
Met vriendelijke groet,

Werkgroep Het Brandpunt Duurzaam op Weg
Tineke Bos, Gerard van Eck, Hennie Sohl en Gerard Verweij