Klimaatpelgrims komen dichterbij

Een groep van dertig pelgrims uit Polen, Duitsland, Zweden en Nederland is op 14 augustus in Polen een oecumenische pelgrimage gestart om aandacht te vragen voor de huidige klimaatcrisis.

Van 1 t/m 12 november wordt in Glasgow de volgende grote VN klimaatconferentie gehouden als vervolg op die in Parijs in 2015. Op deze conferentie moeten de aangesloten landen nieuwe en ambitieuzere plannen indienen om de CO2 uitstoot te verminderen.

De pelgrims lopen vanaf Zielona Góra in Polen via Duitsland, Nederland en Engeland naar Glasgow. De totale tocht is 1450 kilometer lang en wordt in 77 dagetappes afgelegd. 

Op woensdag 1 september zijn de pelgrims na 18 etappes (381 km) aangekomen in Leipzig. Voor overnachting worden de pelgrims ontvangen door kerkgemeenschappen.

Op 30 september komen de pelgrims aan in Nederland. Van 5-7 oktober verblijven de pelgrims in Amersfoort. Zij eten en slapen in Het Brandpunt. Een programma voor deze dagen wordt voorbereid door de Raad van Kerken in Amersfoort in samenwerking met het netwerk van 033GroeneKerken in Amersfoort. De komende weken houden wij u op de hoogte van de vorderingen van de pelgrimage en de activiteiten daaromheen. 

Een filmpje over de klimaatpelgrimage vindt u op https://www.youtube.com/watch?v=y63vCdLQENg

Hennie Sohl