Kloosterweekend

Kloosterweekend 5, 6 & 7 november in Nieuw Sion

Vanuit De Inham organiseren we voor de tweede maal een kloosterweekend. De eerste keer was in maart 2019. Toen gingen we met een groep naar de Trappisten in Berkel-Enschot. We hebben een optie genomen voor het weekend van 5,6 & 7 november 2021 in het gastenverblijf van klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Er is plaats voor 15 personen. Wie gaat er mee?

Abdij Sion was 125 jaar een cisterciënzerabdij in Diepenveen. Enkele jaren geleden verlieten de laatste monniken Abdij Sion om op Schiermonnikoog een nieuw klooster te stichten. De abdij werd overgenomen door Stichting Nieuw Sion, die het kloosterleven in een nieuwe vorm wil voortzetten. De voormalige abdij biedt nu plaats aan uiteenlopende activiteiten, met een oecumenisch karakter.  Wat is gebleven zijn de gebedsmomenten in de prachtige kapel. Vier keer per dag komen de communiteit en de gasten daar samen om te zingen en te bidden.

Het gastenverblijf biedt plaats voor 15 personen (13 kamers voor 1 persoon en 1 kamer voor 2 personen). We kunnen zelf koken in een eigen keuken, maar ook de catering van Nieuw Sion inschakelen. Het verblijf zonder maaltijden kost   circa 105 euro per persoon. Reken daarnaast nog op circa 40 tot 70 euro voor de maaltijden en verder de reiskosten naar Diepenveen. Het idee is om met een klein groepje een (licht) programma voor te bereiden, binnen het dagritme van de communiteit. Meer informatie over de plek: www.nieuwsion.nl

Bij voldoende belangstelling wordt de optie omgezet in een reservering. Wanneer er zich meer dan 15 personen aanmelden, dan geldt het principe van ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Ga je mee of wil je meer weten over dit kloosterweekend? Stuur dan een mail naar:  

Edgar de Bruijn