koffie drinken of een klusje?

“ Wie wil met ons tussen 27 december en 7 januari koffie drinken of lunchen en/of heeft voor ons een klusje?”

Iedere vrijdagmiddag breng ik namens de PGA en PGHAN een bezoekje aan 38 vluchtelingen die van de gemeente Amersfoort een noodopvang hebben in een (tijdelijk) leegstaand gebouw bij Zon en Schild. De mannen zullen daar tot 7 januari verblijven, daarna wordt er voor hen een andere bestemming gezocht. De diaconie van de PGA en PGHAN verzorgen samen voor hen een wekelijks persoonlijk zakgeld. Met dit geld kunnen ze enkele persoonlijke benodigdheden kopen

Deze mannen vervelen zich en willen graag hun handen uit de mouwen steken of nieuwe mensen leren kennen. Velen van hen zijn getrouwd en hebben vrouw en kinderen moeten achterlaten, dit is heel moeilijk voor hen. Om hun tijd nuttig door te brengen, zijn ze bezig met taallessen en sport. Maar ze willen ook graag iets doen voor inwoners van Amersfoort en hen leren kennen. Dus, heb je nog een klusje in of om het huis voor deze mannelijke vluchtelingen, of wil je met hen kennismaken en hen uitnodigen voor een kopje koffie of lunch? Maar ook een wandeling of een uitje behoort tot de mogelijkheden. Zij zullen vooraf een zelftest doen en velen zijn ook al gevaccineerd.

Graag opgeven per mail bij Jennie Harmelink:

  • Je naam, adres en telefoonnummer
  • Wat is je aanbod? Voor welke dag en hoe lang?
  • Voor hoeveel personen is dit bedoeld? (er komen minimaal 2 om taalbarrières te voor komen)

Alle steunacties voor deze vluchtelingen gebeuren in goede samenwerking met de coördinator noodopvang vluchtelingen Amersfoort en de locatie coördinator.

Na aanmelding, nemen zij contact met je op voor de realisatie en niet de diaconaal opbouwwerker.

foto: website TenHave koffie