De waarde van gesprekken voor je relatie

Met vrijwilligers van ‘Encounter’ je relatie verdiepen en verrijken

Weinig komt zo dichtbij en is zo persoonlijk als je relatie. In Het Brandpunt kennen we de waarde van het verdiepende gesprek voor het geloof, de vrijwilligers van ‘Encounter’ benutten die waarde voor de liefdesrelatie tussen twee mensen. Encounter is een stichting zonder winstoogmerk die al vijftig jaar bestaat. Er werken alleen vrijwilligers die tot doel hebben de relaties tussen mensen te versterken en te verdiepen, door een nieuwe vorm van communicatie aan te bieden. Dit gebeurt in de eerste plaats op weekenden. Dan nodigen ze partners uit tot gesprek, zelfreflectie en verdiepend inzicht. Er zijn ook weekenden voor singles.

Brandpunters Simone Pieterse en René Verhage hebben goede ervaringen met Encounter en geven op maandag 16 maart a.s. van 20.00.-21.30 uur een informatieavond in Het Brandpunt. Op deze avond krijg je een korte uitleg en introductie en vertellen ze over de opzet van deze weekenden. Op de weekenden luisteren echtparen (man-vrouw, man-man en vrouw-vrouw) in een rustige omgeving naar presentaties. Ze noteren daarbij gedachten, gevoelens en inzichten, en delen met hun partner wat ze daarvan willen delen. Het programma is christelijk geïnspireerd en geworteld, in het weekend zijn daarvan enkele aspecten te zien. Het beoogde effect is ontdekking, verdieping en verwondering. Zelfreflectie, persoonlijk inzicht en zingeving zijn voor de vrijwilligers sleutelwoorden. Encounter organiseert ook weekenden voor alleenstaanden en jongeren.

Meer informatie vind je op de website van Encounter.

De gespreksleiding is in handen van Simone Pieterse, René Verhage, Quinta Heijbroek en Pieter Heijbroek. Geurt Roffel is er als pastor bij betrokken.

Kosten: de toegang is gratis, aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld.

Meer informatie en aanmelden: via e-mail bij dr Geurt Roffel.