Maatregelen Coronavirus (6)

Met het lied van het virtual choir, waarmee de Cantorij in samenwerking met beamer- en geluidsteam een onvergetelijke mijlpaal heeft neergezet, kunnen we weer even verder: met de wind in je haren….. Ik hoop dat we over enkele weken de deuren van het Brandpunt weer open kunnen zetten. We zijn ons intussen alweer aan voorbereiden om weer vieringen mogelijk te gaan maken.

Allereerst deze maand zal, zoals we vorige week ook al meldden, weinig veranderen. Volgens de protocollen van de PKN en de RK is er in juni weer ruimte om te gaan vieren met 30 personen. Op dit moment zijn er bij de onlinevieringen in totaal steeds zo’n 10 personen aanwezig (voorganger, welkomheter, muzikanten, technici en koster). Het vele extra werk zoals het opzetten van een reserveringssysteem en het aanpassen van onze manier van vieren op deels thuis meeluisteren, en deels vieren in het Brandpunt voor 20 andere deelnemers lukt gewoon nog niet.

We zijn nu bezig met alle betrokkenen in het Brandpunt om een gebruiksplan voor de periode per 1 juli op te zetten om dan weer met 100 personen te kunnen vieren. Daar is nog veel voorbereiding voor nodig. We vragen daarom iedereen nog even om wat geduld.

Onderdelen van het gebruiksplan zullen zijn:

  • Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je gezondheid en die van anderen en je keuzes daarin. (Het Brandpunt doet wel wat nodig is om je aanwezigheid in vieringen e.d. te faciliteren.)
  • Wat spreken we met elkaar af?
  • Hoe verdelen we de capaciteit om deel te nemen aan de vieringen?
  • Hoe gaan we dat logistiek regelen?
  • Hoe richten we Het Brandpunt in om alles in goede banen te leiden?
  • Welke voorzieningen hebben we nodig om gezond samen te kunnen zijn?.

Verder nog enkele praktische zaken:

  • De Herbergvieringen zijn tot en met augustus helaas nog niet mogelijk. De coronasluiting valt samen met de al geplande zomersluiting in augustus.
  • Zodra het gebruiksplan klaar is, zullen we dit publiceren en in het Brandpunt ter inzage leggen.

Kortom, naast sturen op grote lijnen ook veel micromanagement. We moeten de gang van zaken in het Brandpunt weer even opnieuw uitvinden met elkaar, ik reken op jullie medewerking.

Heb je behoefte aan een luisterend oor, praktische hulp of zie je dat anderen aandacht of hulp nodig hebben? Neem dan contact op met Willemien Kamphuis (Pastoraat, , 033-4552422 of 0641740991) of Carla van der Laan (Diaconie, , 0611330321).

De Taakgroep ‘Omgaan met het Coronavirus’ blijft de vinger aan de pols houden met Johan van der Vorm () als contactpersoon.

Johan van der Vorm, voorzitter OWR