Maatregelen verspreiding Coronavirus (5)

Maatregelen verspreiding Coronavirus in Het Brandpunt (5)
Het is deze tijd een lange weg en zoeken naar een nieuwe lente waarin de deuren weer opengaan en we mee kunnen gaan in de uitnodiging van de natuur en warmere dagen om er weer op uit te trekken of een terras op te zoeken.

Helaas moeten we geduld hebben en doen wat we de afgelopen weken hebben geleerd om niet nieuwe risico’s te lopen en anderen onnodig bloot te stellen aan het coronavirus. Als we achteromkijken is het te veel om op te noemen wat gebeurde en soms moeilijk als je tussen emoties heen en weer wordt geslingerd. Wel benoem ik graag de veerkracht van het Brandpunt en spontane inzet van velen om talent en energie te steken in een “parallel Brandpunt”. Ik word daardoor ontroerd, en blij verrast, ben er dankbaar voor. We redden het met elkaar en betekenen onverwacht veel voor elkaar.

Nog onduidelijk is hoe lang we dit moeten volhouden. Het denken over het 1,5 meter Brandpunt is al wel begonnen. Toch zal het beleid in mei hetzelfde blijven. We wachten nu op nieuwe richtlijnen van PKN, RK en overheid af welke ruimte we kunnen nemen om terug naar normaal te gaan.

Voor nu de volgende praktische zaken:

  • De werkwijzen in en rond het Brandpunt blijven hetzelfde
  • Nieuwe initiatieven blijven komen, maar dat blijft nog een verrassing
  • De Brandpuntviering blijven tot en met 31 mei via het internet gaan, zie ook het nieuws van Sanne Smouter uit de Cie. Vieringen elders in deze nieuwsbrief.
  • Ook in mei is er geen Herbergviering, pastor Anna Walsma zal voorgaan in het Brandpunt en bijzondere aandacht aan de “Herberggangers” besteden.

Heb je behoefte aan een luisterend oor, praktische hulp of zie je dat anderen aandacht of hulp nodig hebben? Neem dan contact op met Willemien Kamphuis (Pastoraat, , 033-4552422 of 06-41740991) of Carla van der Laan (Diaconie, , 06-11330321).

De Taakgroep ‘Omgaan met het Coronavirus’ blijft de vinger aan de pols houden met Johan van der Vorm () als contactpersoon.
Johan van der Vorm, voorzitter OWR