Maatregelen verspreiding Coronavirus (4)

Wat kan Pasen diep binnenkomen als lijden aan en lijden door de wereld zo voelbaar en alomvattend is. Stilte en verlaten zijn zoals we dat jaarlijks in de stille tijd ons inleven, maar nu zo werkelijk ervaren wordt, staan voor altijd in ons geheugen gegrift.

Het er zijn voor elkaar, ook dat staat voor mij in Pasen centraal. Het laat onze spirit zien! Gelukkig valt Pasen in de lente waar ook nieuw leven in blauwe luchten, geuren, kleuren en vogelgekwetter doorbreekt.

Ik hoop dat de Brandpuntvieringen de afgelopen weken hebben gesteund en geïnspireerd.

Ook in de pandemie komt een nieuw geluid: we kunnen gaan nadenken over het nieuwe normaal. Zodra de overheid de ruimte daarvoor heeft aangegeven, kunnen we hopelijk ook voor onze geloofsgemeenschap de speelruimte op het kerkelijk erf verruimen.

Voor nu de volgende praktische zaken:

  • De kapel voorziet in een behoefte, de weg naar een verstilde omgeving voor meditatie en gedenken wordt gevonden. Belangrijk is niet meer dan twee personen tegelijk die op elkaar letten wat hygiënemaatregelen betreft. Dank aan de gastmensen die niet gemist kunnen worden. Helaas kan er nog steeds geen koffie worden geschonken.
  • Het gebruik van het Brandpunt blijft ongewijzigd.
  • Ook in mei is er geen Herbergviering. Pastor Anna Walsma zal die zondag voorgaan in het Brandpunt en bijzondere aandacht aan de “Herberggangers” besteden.

Heb je behoefte aan een luisterend oor, praktische hulp of zie je dat anderen aandacht of hulp nodig hebben? Neem eerst contact op met het Luister en OndersteuningsTeam (LOT, 0800-4002010). Mocht dat niet lukken neem dan contact op met Willemien Kamphuis (Pastoraat, , 033-4565515 of 0641740991) of Carla van der Laan (Diaconie, , 033-4552422 of 0611330321).

De Taakgroep ‘Omgaan met het Coronavirus’ blijft de vinger aan de pols houden met Johan van der Vorm () als contactpersoon.

Johan van der Vorm, voorzitter OWR