Omkeercollecte

Ghana Vice Versa daagt je zondag 27 oktober uit met een omkeercollecte.
Sinds oktober 2018 zijn we het gemeenschapsproject Ghana Vice Versa van start gegaan. Als gemeenschap willen wij vanuit dit project een heen en weer beweging op gang brengen tussen een land als Ghana en Nederland.
Voor de een is dat duurzaamheid hier en daar, wat betekent dat voor hen en voor ons? Voor de ander is dat werk, wat betekent het voor hen en voor ons, dat zowel in Ghana als hier met werk je brood verdiend kan worden? Ook zijn we geïnteresseerd in ontwikkeling, hoe kan onderwijs bijdragen aan zelfstandigheid.
Ondertussen hebben we dan ook met elkaar gegeten, een boek gelezen, lezingen gevolgd en aan geldwerving gedaan via collectes en stands. Volg onze nieuwe inspiratiesessies op de speciale pagina of lees het artikel in Lopend Vuur van deze maand.
Als gemeenschap hebben wij ons voor 3 kerkelijke jaren verbonden aan geldwervingsacties voor het PAS Boerinnenproject en voor het AMO educatieproject. 3 jaar om ook daadwerkelijk een zaadje te planten dat voortgaat. Wij zijn verheugd om mee te kunnen delen dat we het eerste kerkelijk jaar, dank zij u en dankzij jou ruim over het streefbedrag zijn heengegaan. Zondag 27 oktober aanstaande zullen wij het precieze bedrag bekend maken en vertellen wat PAS en AMO hiermee gaan doen.
Ook zondag 27 oktober willen wij u uitdagen om deel te nemen aan een omkeercollecte, speciaal voor dit gemeenschapsproject. Bij een omkeercollecte halen gemeenschapsleden iets uit de collectezak in plaats van dat ze er iets in doen; 27 oktober is de 2e collecte een omkeercollecte. U kunt een bepaald geldbedrag uit de collectezak nemen en proberen om dit te vermenigvuldigen, speciaal voor ons project Ghana Vice Versa. Ook ontvangt u 27 oktober enkele ideeën hoe dit uit te voeren. Zondag 24 november, halen we de opbrengst dan weer op in de 2e collecte.
Vanaf 27 oktober tot 24 november zal er in de hal van het Brandpunt een speciale collectedoos staan waar u uw opbrengst ook in kunt deponeren, samen met de daarvoor bestemde reflectiekaartjes. Het lijkt ons inspirerend om te horen wat het u heeft gebracht…
Doet u mee?