Ontmoet de klimaatpelgrims

Op woensdag 29 september zijn de klimaatpelgrims aan het eind van de middag op weg naar de VN klimaattop in Glasgow aangekomen in Nederland. Via overnachtingen in Borne, Goor, Colmschate bij Deventer, Apeldoorn en Voorthuizen komen de 32 klimaatpelgrims op dinsdag 5 oktober aan bij Het Brandpunt. In Nederland lopen meer dan 600 mensen een dagetappe met de pelgrims mee.

U kunt persoonlijk met de pelgrims kennismaken. Op woensdagmorgen 6 oktober is er van 10.30 tot 12.00 uur in Het Brandpunt gelegenheid om met de pelgrims te spreken over wat hen motiveert  om aan deze klimaatpelgrimage mee te doen en wat hun hoop en verwachtingen zijn. De voertaal in Engels. U kunt zich aanmelden voor deze ontmoeting op Vanaf 10.15 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie vooraf.

Op woensdagavond is er in Het Brandpunt om 19.30 uur samen met de klimaatpelgrims een oecumenische Taizéviering geleid door Josephine van Pampus en Martin Snaterse met medewerking van de cantorij van Het Brandpunt. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. De viering kan ook als stream worden gevolgd:

De klimaatpelgrims zijn in beweging gekomen voor een rechtvaardig klimaatbeleid. Tijdens de dienst van 3 oktober kunt u een kaart ondertekenen waar u zelf in voor beweging komt voor de aarde, ons gemeenschappelijk huis. Deze kaart wordt ook meegegeven aan de pelgrims. U kunt de kaart ook thuis downloaden en het Engelse deel tot en met woensdagavond 6 oktober afgeven in Het Brandpunt of in de brievenbus van Het Brandpunt stoppen.

Meer informatie over het ondertekenen van de klimaatpetitie en de mogelijkheid een dag etappe mee te lopen vindt u op www.groenekerken.nl/klimaatpelgrimstocht/

Hennie Sohl,
033groenekerken