Op bezoek bij Ghanese projecten

In onze geloofsgemeenschap zamelen wij onder meer geld in voor een boerinnenproject in Noord-Ghana. Dit project is één van de vier projecten die Kerk in Actie (KIA) in Ghana ondersteunt. Florette Koning bracht onlangs namens KIA een bezoek aan de projecten, zo ook aan het boerinnenproject. Ze schreef diverse blogs naar aanleiding van haar reis.
De hoofdlijn van Florette’s reiservaring staat beschreven op de webspagina https://www.kerkinactie.nl/actueel/2019/11/terugblik-om-mijn-bijzondere-reis-naar-ghana. Vanuit deze blog kun je doorlinken naar diverse filmpjes over het leven in Ghana. Ook kun je doorlinken naar een documentaire over de elektronica-stortplaats Agbogblosie in de hoofdstad Accra. Florette schrijft hierover: “Wat een schande dat we ons afval storten in arme landen waar mensen niet beschermd worden: arme mensen die giftige stoffen inademen als ze onze elektronica verbranden om de edele metalen er uit te smelten. Hoe diep kunnen we zinken!”
Alle blogs naar aanleiding van het bezoek aan de vier KIA projecten zijn te vinden via https://www.kerkinactie.nl/over-kerk-in-actie/medewerkers/florette-koning#all-blogs. Hier vind je onder de kop ‘Karite-boerinnen professionaliseren’ ook de blog die Florette schreef naar aanleiding van haar bezoek aan het boerinnenproject.

Namens de Impulsgroep Ghana Vice Versa,
Gerard van Eck