Op weg naar Pasen in de kinderwoorddienst


Afgelopen woensdag was het Aswoensdag en begon de veertigdagentijd. Veertig dagen op weg naar Pasen. In deze tijd is het goed om eens stil te staan bij alles om ons heen. Wat is nu eigenlijk echt belangrijk in ons leven?

Een goede manier om na te denken over deze dingen is ‘vasten’. Als je gaat vasten, doe je alles een beetje minder of zelfs helemaal niet. Je kunt dan denken aan snoepen, televisie kijken, computeren …

Het geld dat je daarmee bespaard kun je in een spaardoosje doen. In de tijd die je overhoudt kun je ook klusjes doen waarmee je geld verdient voor in een spaardoosje. Dit jaar krijgen de kinderen geen spaardoosje van ons maar misschien heb je thuis wel een mooi doosje waar je het geld in kunt doen. Op zondag kun je het dan meenemen naar de kinderwoorddienst en in ons eigen collectedoosje doen. We blijven gewoon door sparen voor het kindercollectedoel “ABaCus”.

Ook dit jaar kun je weer een palmpasenstok komen versieren in de kinderwoorddienst op Palmzondag (25 maart). De materialen om de stok te versieren zijn aanwezig, maar je moet zelf een houten kruis meenemen. Dit kruis moet ongeveer 40/60 cm zijn en er moet een punt op zitten, want we zetten er ook nog een broodhaantje op.

Wij gaan na afloop van de viering met elkaar naar Villa Hooghe Heide (aan de achterzijde van Het Brandpunt) om onze stokken te laten zien. Daarna kun je je stok misschien wel naar iemand brengen die je kent en die wel een beetje extra aandacht verdient.

In de komende weken gaan we het steeds hebben over “Ik zorg voor jou”. We zullen ook iedere week iets maken voor de bewoners van Villa Hooghe Heide.

Dat verzamelen we in een mand en die nemen we op Palmzondag mee als we de palmpasenstokken gaan laten zien.