Paasgroetenactie gedetineerden

Al vele jaren doen we vanuit het Brandpunt mee met de Paasgroeten actie voor gedetineerden. En ook dit jaar doen we daar zeker aan mee. Maar wel op een andere, carona vrije manier.
Het insturen van de kaarten aan de gedetineerden was al uitgesteld tot 24 April. Deze verplaatsing doet geen afbreuk aan de actie, omdat de groeten vanuit de vieringen in het teken van Pasen staan.
Een kaartje ontvangen doet altijd goed, en zo´n paasgroet heeft een extra dimensie. “Gevangenen realiseren zich juist ook in deze tijd dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie.”
Maar hoe krijgen we kaarten bij mensen om er een wens op te schrijven? Daar hebben we het volgende op bedacht. U mag online groeten naar mij sturen. Ik print ze dan uit of schrijf ze over en verstuur ze dan in een grote enveloppe naar het dienstencentrum. De kaarten worden daar gesorteerd en verdeeld over gevangenissen en tbs-klinieken. Op deze manier krijgen zoveel mogelijk gedetineerden een kaart. De extra postzegel komt dan deze keer voor rekening van de diaconie.

Ik hoop op heel veel reacties.
Hartelijke groet, namens de diaconie,
Carla van der Laan,