Project Hart onder de riem

Gezocht vrijwilligers, jong en oud die alleen of samen 1 of meerdere mensen willen bezoeken voor een momentje met aandacht.

Het is de bedoeling dat de vrijwilligers de komende maanden in de eigen wijk langs de deuren gaan van ouderen 70+, mantelzorgers en/of kwetsbare mensen. Je belt aan en maakt met de mensen een praatje: “Hoe gaat het met u?”

Vanuit het gesprek met deze mensen bieden we een attentietasje. Naast iets lekkers, zit hier onder andere ook in: een bordspel van de Amersfoortse stadsgidsen, een Bolsius-kaars van de Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort en wijkinformatie over coronaveilige ontmoetingen en verwijzingen naar hulp.
Op deze wijze willen we vele mensen in deze moeilijke corona-tijden een hart onder de riem steken. Want zoals het nu eruit ziet, vraagt het nog veel uithoudingsvermogen van mensen.

Heb jij wat tijd over voor een ander? We kunnen jouw hulp goed gebruiken, want er staan 4000 tasjes klaar!

Voor aanmelden stuur je een mail naar Tanja Moesbergen.
Vermeld hierbij:
• Naam
• Mailadres
• Vanuit welke kerk je meedoet
• In welke wijk je mee wil doen met deze actie.
• Bij hoeveel mensen je ongeveer langs wil gaan.

N.b.: De actie Hart onder de riem is gestart op 10 december en loopt nog door tot minimaal eind februari. Deze actie sluit goed aan bij de 40 dagentijd campagne van Kerk in Actie #Ik ben er voor jou.

Voor meer informatie of vragen neem contact op met één van de diakenen, zoals Tineke Bos.