Radio BrandpuntParel

Radioprogramma voor en door Brandpunters van start

Afgelopen woensdag was het zo ver: de eerste live-uitzending van Radio BrandpuntParel. In een half uur nemen presentoren Gerard van Gorkum en Majanne Wolters luisteraars mee in een gevarieerd programma met interviews, muziek en (lied)teksten. Ernstig, maar tegelijk ook lichtvoetig. Voorafgaand aan de interviews met hun gasten lezen ze een pareltekst. Ditmaal hebben ze tegen de achtergrond van Bevrijdingsdag gekozen voor het gedicht ‘Vrijheid heb je’ van Annet Hogenbirk (www.zininmijnleven.nl).
Kees Prins, al jaren lid van onze geloofsgemeenschap, geeft aan, dat hij in het verleden nooit zo met vrijheid bezig geweest is. “Pas de laatste weken word ik me er echt bewust van wat vrijheid betekent. Ik was gewend aan vrijheid. Mijn vader heeft de Tweede Wereldoorlog meegemaakt, maar ik heb me altijd heel vrij gevoeld in Nederland. Ik mocht ook vrij mijn weg door het leven kiezen. Niemand legde me een strobreed in de weg. Een paar jaar geleden zei een vluchteling tegen me: ‘Jullie Nederlanders weten eigenlijk niet goed wat vrijheid is. Jullie wonen in een rijk land en hebben een overheid die goed voor jullie zorgt.’ wat hij toen zei is me bijgebleven en ben ik in deze tijd beter gaan begrijpen. Ook nu nog, nu we te maken hebben met belemmeringen, merk je dat we in een rijk land leven, waarin de overheid goed voor ons zorgt.”

Carla van der Laan kiest als muziekfragment het lied ‘Samen staan we sterk’ van Stef Bos (https://tinyurl.com/y9tu6hqb). ‘Je kunt het niet alleen, je moet het samen doen. Je bent al gauw geneigd om te denken: ik kan het zelf wel. Juist in deze periode, ervaar je dat je elkaar nodig hebt. (…) Het aller-moeilijkste in deze periode vind ik dat je elkaar niet meer kunt aanraken. Dat zit ook niet in me. Laatst feliciteerde ik mijn buurman met de verjaardag van zijn vrouw. Ik gaf hem spontaan een knuffel. Hij zegt: ‘Nou, dat is geen anderhalve meter…’ Ik schrok er zelf van. Je vergeet het zo gauw. Nu pas merk je wat vrijheid echt is. Dat je kunt doen wat je wilt. Je kunt nu zoveel dingen niet meer. Mensen nabij zijn. Of op vakantie gaan. Noem maar op. Ik hoop dat we dat weer heel gauw terugkrijgen.”

Volgende week woensdagavond 13 mei a.s. van 19.30 tot 20.00 uur kun je weer luisteren naar Radio BrandpuntParel. Met nieuwe gasten. Met een nieuwe pareltekst En met twee nieuwe Brandpunters, Wie? Dat blijft nog even een verrassing.
Je kunt dan ook weer raden wiens stemmen je in de begintune hoort. Reageren kan via Whatsapp: 06 – 472 608 29. Of per e-mail:
Link voor de uitzending: https://www.youtube.com/playlist?list=PLOar77HDLhlRV9A4mAXSO6zMwR2blLAbY

Radio BrandpuntParel is ook een initiatief van Het Brandpunt Veerkrachtig.