Radio BrandpuntParel gaat voorlopig nog even door

Ook volgende week woensdag 27 mei a.s. kun je weer van 19.30 tot 20.15 uur Radio BrandpuntParel beluisteren. In beeld en geluid via deze link of deze met enkel geluid. Nadien komt de uitzending ook als podcast beschikbaar.

Na drie proefuitzendingen is besloten om in ieder geval de komende drie weken door te gaan met Radio BrandpuntParel. Presentatoren en technici beleven veel plezier aan de voorbereiding en uitvoering. Zij vinden ook dat het programma iets extra’s te bieden heeft. Je kunt (meer) bekend raken met iemand uit onze gemeenschap; ook met iemand die anders vaak niet meer dan een bekend gezicht is.

Het aantal luisteraars zou wel wat groter mogen zijn. Maar het valt te begrijpen dat afstemmen op een radioprogramma op woensdagavond niet tot de routines behoort. Om die reden wordt de uitzending niet live, maar als podcast aangeboden. Je kunt het programma dan ook later beluisteren op een moment dat jou goed uitkomt.

Ook zal het programma hier en daar wat aangepast zijn, zodat het een nog levendiger gebeuren wordt. Verder zal er meer ruimte zijn voor de muzikale keuze van de gasten. En er zal meer ruimte zijn voor luisteraars om te delen wat er deze week gebeurt is of staat te gebeuren. Bijvoorbeeld: een verjaardag, een ontslag uit het ziekenhuis, weer terug naar school of werk.

Het programma gaat hierdoor wel iets langer duren. In plaats van 30 minuten nu zo’n 40 tot 45 minuten.

Gisteravond heb je de derde uitzending van Radio BrandpuntParel kunnen beluisteren. De parel van de week is ditmaal de relaxparel. ‘de bijbehorende vraag luidt: Waardoor kun jij je innerlijke rust bewaren? Voorafgaand aan de interviews met hun gasten laten presentatoren het gedicht Rustpunt horen. In de overgang tussen de twee gasten valt te luisteren naar Beautiful relaxing music van Peder B. Helland.

Eerste gast is Angelina Bentvelzen. Zij is actief als welkomheter tijdens de maandelijkse vieringen in De Herberg en doet mee in de begeleiding van de verlies- en rouwgroep. Haar muzikale keuze valt op het lied I’m a bitch, I’m a lover van Meredith Brooks. “Dit lied spreekt me aan, omdat het laat uitkomen dat mensen verschillende kanten hebben. Te vaak wordt slechts één kant er uitgelicht.” Angelina vertelt ook hoe zij rust in haar leven creëert. “Sinds een aantal jaar bouw ik dagelijks drie momenten van rust in. Hoewel ik al heel gestructureerd leef en werk, helpt het me te voorkomen dat ik doordraaf.”

Bert van den Akker, de tweede gast, maakt deel uit van het beamerteam in Het Brandpunt. Hij luistert gewoonlijk vooral naar Engelstalige muziek. Zijn voorkeur gaat uit naar rockmuziek. Voor deze gelegenheid heeft hij gekozen voor het Nederlandstalige lied Heb het leven lief​’, gezongen doorElske DeWall tijdens de Passion van 2017. Bert zegt dat hij nooit zo bezig is met bewust rust zoeken. “Ik ben nogal pragmatisch ingesteld. In deze tijd ook. In het begin was het wel even wennen om voor mijn werk niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Maar na een week van huis via het beeldscherm contact hebben met klanten, merk je dat dit ook werkt. Dat ik niet hoef te vliegen spreekt me wel aan. Dat mag van mij zo blijven. Ik heb eigenlijk wel last van vliegschaamte.”

Volgende week woensdagavond 27 mei a.s. van 19.30 tot 20.15 uur kun je weer luisteren naar Radio BrandpuntParel. Met nieuwe gasten. Met een nieuwe pareltekst. De woestijnparel is de parel van de week. Bijbehorende vraag: waar kijk jij verlangend naar uit? En met twee nieuwe Brandpunters. Wie dat zullen zijn, blijft zoals steeds nog even een verrassing. Vanzelfsprekend kun je ook dan weer raden wiens stemmen je in de begintune hoort. En vergeet niet te melden wat bij jou deze week gebeurd is of staat te gebeuren. Reageren kan via Whatsapp: 06 47 260 829 of per e-mail.

Radio BrandpuntParel is ook een initiatief van Het Brandpunt Veerkrachtig.