Reacties ‘wat is je heilig?’ 

Bij de live streamvieringen laten velen horen via WhatsApp berichtje dat ze meevieren thuis. Je hebt vast wel eens gedacht: héé, wat leuk, die is er ook op afstand, wat fijn om dat te horen. 
De afgelopen viering ging over heilige grond en heelmakende wegen en in WhatsApp berichtjes schreven mensen wat hen heilig is. Er kwamen mooie verhalen langs! 
Heilig, zo schreef iemand, heeft met onze kernwaarden te maken; voor Ank is het de weg van de regenboog (met een foto van een tasje erbij). Minca en Nico vertelden wat een heilzame weg het is om brieven te schrijven aan je kleinkinderen; voor Mary zijn het de pelgrimstochten met zoveel heilige, kostbare ontmoetingen onderweg.
Heilzaam is ook de balans tussen aandacht voor anderen en aandacht voor mezelf, stilte, appte Majanne. Corrie mailde later over Flip de Beer die sinds 2007 bij haar woont. Hij is de beer van het schooltelevisie programma Koekeloere voor de kinderen van groep 1 en 2. Ieder weekend ging Flip met een kind mee naar huis en ouders schreven in een schriftje wat Flip daar beleefde. Deze bijzondere beer is verbonden met talloze mooie en intense momenten met de kinderen en voor Corrie daarom echt heilig. Bij haar afscheid uit het onderwijs ging Flip met haar mee.  

Prachtige verhalen; bij het Zoom koffie uurtje bleken velen op de bank nog met elkaar gesproken te hebben over deze vraag en het gaf Victor met zijn zus in Groningen nog een mooi gesprek. 
Dank voor het delen!
Josephine