Ruach – maak mij rein 

Bij de viering van 14 februari
Je zal het maar hebben. Huidvraat, zo besmettelijk als wat. Bij niemand ben je meer welkom want iedereen is als de dood voor jou. Je hoort er niet meer bij, je wordt apart gezet. Het COVID virus doet in deze tijd eigenlijk hetzelfde. De beelden van verpleeghuizen en IC’s met verpleging die van teen tot top is ingepakt raken mij. Er is natuurlijk de angst om besmet te worden, maar wat me nog veel meer raakt is de eenzaamheid, de isolatie van de zieken, die het moeten doen met een rubberen aanraking of beeldbellen via telefoons met wie hen lief is.

In de lezing van zondag roept de melaatse om hulp bij Jezus in het diepe geloof en vertrouwen: ‘als u wilt, kunt u mij rein maken’. En Jezus doet, wat wij al een jaar lang niet meer mogen: hij steekt zijn hand uit, raakt hem aan en doorbreekt de isolatie. Hij doet wat wij al een jaar lang niet meer mogen: de genezende aanraking van mens tot mens.

Huidhonger, verlangen, vertrouwen en genezing zijn de woorden van komende zondag.

In oude en nieuwe opnames horen we zondag de Gospelkidz. Die enthousiaste club kinderen onder leiding van Esther Ocheng staat te popelen om weer live op te kunnen treden – en dat gaat vast weer lukken in de loop van het jaar. Nu zingen ze de acclamatie:

Ruach, ruach, ruach.
Niet door kracht of geweld,
maar door mijn Geest zegt de Heer.

En dat klinkt mij in de oren als: heb geduld, je kan ijzer niet met handen breken, maar de zachte kracht van de geest die zal genezen.
Wil je reageren of een gebedsintentie geven? Stuur een appje naar de WhatsApp telefoon van Het Brandpunt 06-2255 9628. Fijn als je meeviert met livestream viering.
Josephine