Sint Maarten voor kinderen

11 november, 18.00 uur, is het zover: dan komen twee lampionoptochten aan in Het Brandpunt voor een feestelijke kinder-Sint Maartenviering. Eén begint in Zielhorst op het veld tussen de scholen, de ander bij de Gabrie Mehenschool, beide starten om 17.40u.
In de hal van Het Brandpunt is al een voorproefje te zien van de Sint Maartenviering van zondagavond. Met dank aan de buurtsportcoaches en een bijzondere Brandpunt-taxi is een bok (gymtoestel) geleend, zodat ridder Maarten hoog te paard kan zitten. Voor hem en zijn soldaten zijn er ridderpakken en zwaarden. En natuurlijk is er een mantel die in tweeën gedeeld kan worden, voor de arme bedelaar.
We zingen liedjes bij avontuurlijke clips. Wie alvast in de stemming kijk het filmpje.

Geïnspireerd door Sint Maarten vragen we je om iets te eten mee te nemen dat je wilt delen met andere kinderen. Denk aan lekkere dingen als koekjes, hagelslag, jam, pasta of ander broodbeleg, pannenkoekmix (te bereiden met alleen water), ranja/limonadesiroop, iets te snoepen of een pakje drinken, maar ook rijst, pasta, houdbare melk en kindertandpasta –en tandenborstels. Geen speelgoed! Stichting Voedsel Focus zorgt dat deze extraatjes op de goede plek komen.
De ouders van de kleinste kinderen vragen we om – ook in de optocht – zelf met hun kind mee te lopen. Vragen? Mail Henrike ().