Soepsteensoep viering! Viering 1 september

De afgelopen maanden heeft de werkgroep Brandpunt Duurzaam op Weg maaltijdgesprekken georganiseerd. Aan tafel vertelden mensen van verschillende generaties en uit diverse leefsituaties elkaar over hun ervaringen met voedsel, eetgewoonten enzovoort. In de viering van 1 september komen deze verhalen terug onder het motto: Focus op voedsel.

De kinderen gaan in die viering op pad met het verhaal van de soepsteen: een vreemdeling komt in een dorp en wil graag een kop soep. De dorpelingen zijn echter niet zo happig om hem te helpen. Géén probleem, zegt de vreemdeling, en legt een Soepsteen in pan met kokend water. Dat wordt de omstanders wat te gortig. Een vrouw zegt: wacht, ik ga wat kruiden voor je halen. Een ander loopt naar haar groentetuin om een tomaat te plukken, en een jonge man heeft nog wel een preitje staan in zijn tuin….

Op 1 september krijgen de kinderen een soepsteen en zorgt de koster voor een pan heet water. Aan iedereen die wat groeten of kruiden in de tuin heeft staan de vraag: wil je die zondag daarvan wat schoon gewassen meenemen om de Soepsteensoep van de kinderen smaak en kleur te geven?

Het resultaat kan iedereen na de viering proeven!

Er zijn dus ook veel kinderen nodig om de groenten te snijden en kruiden te plukken en te roeren in de pan.