Startzondag

Josephine van Pampus en Geurt Roffel zijn de voorgangers in een Startzondag waarin de Cantorij zingt en het gesprek over beelden van Jezus wordt gezocht. In het hart van de viering kijken bezoekers naar kunstwerken die rondom in de kerkruimte staan opgesteld en waarin beelden van Jezus tot uitdrukking komen. Tarja en Chantal vertellen over wat hen raakte in Taizé.

De kinderen gaan tijdens de kinderwoorddienst schaduwprofieltekeningen maken. Onder het werk filosoferen ze over de vraag in hoeverre ze zelf deel zijn van de tekeningen die ze op die manier maken.

Na de viering is er een gezamenlijke lunch, waaraan iedereen een culinair steentje kan bijdragen. Aansluitend vinden er, gedurende ongeveer anderhalf uur, een aantal activiteiten plaats waarbij het jaarthema, ‘Veerkracht’, centraal staat. In verschillende groepen worden diverse opdrachten uitgevoerd, waarbij iedereen haar of zijn talent in kan zetten. Je bent van harte welkom, opgeven is niet nodig, de activiteiten zijn voor alle leeftijden.