Tafelviering 2 augustus

Op 2 augustus zal er voor het eerst sinds Witte Donderdag weer een Tafelviering in Het Brandpunt gevierd worden. Die is zo opgezet dat online bezoekers tegelijkertijd met mensen die in Het Brandpunt de viering bezoeken hetzelfde brood kunnen delen en de wijn kunnen drinken.

Wie online wil meevieren, kan daartoe brood en wijn ontvangen op zaterdagavond 1 augustus. Aanmelding daarvoor is noodzakelijk, in verband met de coördinatie van de verstrekking. Aanmelden kan, vóór 1 augustus, bij Carla van der Laan, via . In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk brood en wijn thuisbezorgd te krijgen voorafgaande aan de viering. Mensen die thuis vieren, kunnen brood en wijn klaarzetten bij de kaars die zij voor de viering aansteken. Tijdens het gezongen Tafelgebed zegent Geurt het brood dat wordt gegeten en de wijn die wordt gedronken.

In Het Brandpunt zullen brood en wijn via twee uitdeelpunten uitgereikt worden, een voorin en een achterin de kerk. De kosters begeleiden dit. Hoewel brood, wijn en druivensap gegeven worden zonder fysiek contact, doen we zoveel als mogelijk recht aan de ontvankelijkheid en de verbondenheid in het sacrament. Het is deze viering niet mogelijk om het brood te dopen in de wijn. De wijn en het druivensap ontvangt ieder in een apart bekertje, dat niet hoeft te worden leeggedronken.

Wie de viering in Het Brandpunt wil bezoeken, kan op de gebruikelijke wijze reserveren. Zie daarvoor elders in deze Nieuwsbrief.

Ook na deze viering is het mogelijk brood mee te nemen in een mandje. Via de tafelmedewerkers is dit te verkrijgen. De wens is dat mensen dit brood thuis eten en/of delen met de verbondenheid die we hier vanmorgen vierden in gedachten. De resterende wijn en het resterende druivensap wordt verzameld en uitgegoten onder een druivenstruik.

Mocht je vragen hebben, dan horen we die graag,

Geurt Roffel en Carla van der Laan