Tea for three

Een feestje, dat was het, zondag 22 april in Het Brandpunt, waar sopraan Hannie Slingerland, pianiste Ineke Opstal en onze eigen Mieke Keizer, dwarsfluit, samen het ensemble Enchanté vormend, ons op een speelse manier van hun talent lieten genieten.

De speelse toon werd direct aan het begin van hun optreden gezet door ons, het publiek, een canon van Mozart te laten zingen. Die canon begon met de tonen C-A-F-F-E-E (ach, wat is het verschil tussen koffie en thee nou eigenlijk helemaal?). De stemming zat er meteen in.

Het programma was met grote zorg samengesteld en ieder onderdeel werd door Hannie Slingerland aangekondigd en toegelicht en gevisualiseerd via een PowerPointpresentatie, gemaakt door Ineke Opstal.
Het programma heette niet voor niets een tea party, want in de pauze stonden de aanwezigen geduldig in de rij voor een kop thee of koffie (toch ook nog), maar vooral ook om van het gebak te proeven, dat prachtig uitgestald stond. Alles was door vrijwilligers gebakken en gearrangeerd. Een plaatje!
Om ons weer bij de les te krijgen, zette Hannie terwijl zij weer naar het podium liep, de oude reclamemelodie van Pickwickthee in, die uit volle borst door iedereen meegezongen werd. Het tweede deel van het programma voerde ons o.a. langs Kortjakje en Chopin (solo van Ineke) naar het slotlied Tea for two.

Aan het slot van de voorstelling lichtte pastor Geurt Roffel de geboorte -en de realisatie- van het idee van dit concert toe, waarbij hij de hoop uitsprak, dat dit het begin mag zijn van laagdrempelige activiteiten buiten het gangbare kerkenwerk om, dat een nieuw publiek naar Het Brandpunt kan trekken.

Nelly Baljet