Thomas, twijfelaar, gelovige, of beide?

Iemand zei eens tegen mij: ‘Ik geloof, dat ik mij meer zorgen maak over mijn eigen opstanding dan over de opstanding van Christus. In de opstanding van Christus kan ik wel geloven. Maar over mijn eigen opstanding heb ik nog zo mijn twijfels’. Gelukkig is degene die dat zei de eerste niet.
Op zondag 23 september bevinden wij ons in zijn goede gezelschap. Want hij is onder ons en hij leeft in ieder van ons. Misschien herkennen wij ons in Thomas de Twijfelaar. Want niets is ons mensen vreemd, toch?
Zondag 23 september mag ik voorgaan in uw oecumenische midden. Iets over mijzelf: ds. Hans Reedijk, thans: predikant in pg Zeevang, Noord-Holland, en daarvoor: Oecumenische Gemeenschap Emmaüs Ede, Missionair Oecumenische Gemeenschap en Waterlandziekenhuis Purmerend, SoW Ransdorp & Holysloot en HG Durgerdam.