Tijdscollecte stichting Present

Binnen de diaconie hebben we al een paar keer samengewerkt met stichting Present. Stichting Present is een christelijke organisatie, die de betrokkenheid uit bv. kerken wil stimuleren en organiseren. Deze stichting is een verbindende schakel tussen aanbod (vrijwilligers die staan te popelen om hun handen uit de mouwen te steken) en de vraag (mensen die in praktische zin een eindje op weg geholpen moeten worden).
Vorig jaar is in de Inham al een keer een actie geweest om samen met Stichting Present projecten te doen in huis of tuin, te wandelen, spelletjes te doen enz. En de meeste reacties waren zeer positief. En ook in het Brandpunt willen we graag in de eigen lokale omgeving diaconaal aanwezig zijn door middel van een tijdscollecte. We doen dat samen met de Inham, de Veenkerk en de Herberg. Doet u met ons mee?

Het filmpje geeft een beeld van de klussen waarvoor Stichting Present bemiddelt.

Hoe werkt het: we houden een collecte. Maar in plaats van geld, halen we ‘tijd’ op: u`/jij stelt een paar uur van uw/jouw tijd beschikbaar, individueel of met een groep, om een medemens te helpen. Dat doen we door middel van dit meerkeuzeformulier. U geeft aan hoeveel tijd u op welke datum beschikbaar bent. Samen met de Inham, de Veenkerk en de Herberg hebben we 3 data geprikt waarop we projecten willen uitvoeren, dat zijn 3, 9 en 10 november. We collecteren komende zondag, maar u kunt het formulier ook op 16 september inleveren of naar onderstaand adres mailen of opsturen.  Mocht u geen tijd willen of kunnen geven, dan mag er ook geld in de collectezak. Dit kunnen we gebruiken voor de activiteiten of als gift geven aan Stichting Present. We hopen op veel enthousiaste reacties! We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn over dit project en die beantwoorden we graag!

Namens de diaconie: Marian, Tineke en Carla
Contact: Carla van der Laan, Albert Schweitzersingel 79.
T 033-4552422  E