Vaste gebedsmomenten biedt veerkracht

Gewoonlijk vindt elke dinsdagmorgen van 10.00-10.30 uur in Het Brandpunt het oecumenisch morgengebed plaats. In deze tijd zijn die samenkomsten niet mogelijk. Daarom wordt via Zindex033 een speciale versie van het morgengebed aangeboden (https://tinyurl.com/skq9qnq). Je kunt deze thuis, alleen of samen, bidden op een moment dat je/jullie past. Je kunt deze versie ook alleen of met maximaal met z’n tweeën in de stiltekapel bidden. Het Brandpunt is op doordeweekse dagen van 10.00 tot 12.00 hiervoor geopend.

De gewoonte is het Evangeliegedeelte te lezen dat het leesrooster van de Rooms-katholieke Kerk aanreikt. Wereldwijd lezen christenen op die dag, in allerlei omstandigheden, hetzelfde gedeelte uit het evangelie. In de kapel ligt bij de Bijbel een kalender waarop je die lezing kunt opzoeken. Op internet kun je die vinden via https://www.kerknet.be/iclz/artikel/liturgische-kalender. De Evangelielezing is op deze site telkens degene die als derde wordt genoemd. De liederen kun je zingen, maar ook hardop of in stilte lezen.

De app Meditation Timer van Telesense kan je helpen bij het houden van stilte. De app blokkeert voor een periode van een zelfgekozen aantal minuten alle inkomende signalen van je telefoon en sluit de stilte af met het geluid van een gong.

  • Ook De Inham is doordeweeks tussen 12.00 en 13.00 uur geopend. In de kerkzaal kun je bidden, een kaars aansteken, stil zijn. Heb je behoefte aan een luisterend oor? In de hal is iemand beschikbaar. Op de website van haar predikant Martin Snaterse is dagelijks een nieuwe handreiking beschikbaar om thuis te bidden (https://tinyurl.com/skdorsz).
  • Je kunt ook kijken naar de website Bidden Onderweg: https://biddenonderweg.org. Elke dag is er een podcast met een lezing, muziek en reflectievragen

Initiatief Het Brandpunt Veerkrachtig