Veelkleurig in gesprek

Veelkleurig in gesprek over Jezusbeelden

In een zonovergoten Groningen promoveerde op 28 juni 2018 Geurt Roffel tot doctor aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zowel de promotieplechtigheid als de receptie en de korte viering daarna werden door veel Brandpunters bezocht, wat de feestvreugde nog vergrootte.

Op zaterdag 30 juni nodigden Kars Oomkes en de kersverse doctor Geurt familie, vrienden, Wilpenaren, Brandpunters en andere belangstellenden uit om kennis te nemen van het proefschrift. Boekhandel Riemer was present, ook de zon liet het niet afweten en ruim 120 mensen hoorden Kars zingen (onder begeleiding van Marijke van Leerzem) en Josephine van Pampus zich persoonlijk en betrokken verhouden tot het boek en de inhoud. Dominique de Boer gaf vervolgens een doorwrochte inleiding en bracht bezoekers in gesprek over Jezusbeelden.
Vrijwilligers serveerden hapjes en Eveline Moolenaars verzorgde de visuele communicatie. Aan het einde van de middag gaf Geurt met enkele lijnen aan wat hem met zijn onderzoek voor ogen stond, welke resultaten hij belangrijk vindt en dat hij dankbaar is met de veelkleurige en het hartelijke ontvangst van zijn boek.