Verheug je!

Wat is het heerlijk om na een paar zondagen met angstige beelden en vermanende profeten weer eens iets troostrijks te horen. De laatste woorden van Jesaja klinken als muziek in mijn oren: ‘niemand doet kwaad – niemand sticht onheil’. Terecht dat deze zondag Gaudete wordt genoemd, verheug je! Maar zo makkelijk het is om je te verheugen voor jezelf, zo lastig is het soms om je te verheugen om wat een ander toekomt. De leerlingen van Johannes spreken hun zorgen uit tegen hun rabbi dat Jezus op een andere plek aan de Jordaan staat te dopen. ‘Iedereen gaat naar hém toe’. Ergens klinkt daar een klein jaloers duiveltje in door dat maakt dat ze zich maar slecht kunnen verheugen in dat goede nieuws. En dan?

Hoe neem je mensen mee in je enthousiasme, haal je een ander uit een negatieve bubbel, maak je van de zwartkijker een hoopvol mens die zich vol verwachting verheugt op wat komen gaat. 

De reporter van de Kinderwoorddienst geeft daar een mooi voorbeeld van.

Met Dick aan de vleugel, Mieke die dwarsfluit speelt, zangers die voor ons zingen nodig ik je uit om te komen of online mee te vieren. Ik verheug me om te horen en te lezen op de app dat we verbonden zijn met elkaar.
En wil je reageren of een gebed; app dan naar de WhatsApp telelefoon 06 22 559 628.

Josephine van Pampus