Versoepelen!

Vorige week donderdag heeft het coronateam besloten om in lijn met de adviezen van de PKN en het Bisdom weer 60 bezoekers in de vieringen toe te laten. We vinden het erg fijn dat we weer wat meer ruimte krijgen om samen te komen en elkaar ook in Het Brandpunt te ontmoeten.

De afgelopen tijd hebben we na de viering weer koffie kunnen drinken. De koffie wordt na de viering in de kerkzaal geserveerdwaarbij iedereen zoveel mogelijk op zijn plaats blijft zitten. Het is heel fijn om elkaar weer even te spreken! Als alle 60 plekken bezet zijn, is koffie schenken binnen de coronaregels helaas een iets te grote logistieke uitdaging. We bekijken daarom elke week aan de hand van de reserveringen of het koffiedrinken door kan gaan.

In de media konden we de afgelopen week lezen dat er in kerken weer gezongen kan worden. De PKN en het bisdom geven echter nog geen eenduidig advies over zingen in de vieringen. Het coronateam heeft daarom besloten om voorlopig nog niet samen te zingen. Daarop is één uitzondering: kinderen tot en met 12 jaar mogen wel zingen. We zijn heel blij dat we elke week weer zo mooi worden ondersteund door goede voorzangers, maar hopen toch dat we binnenkort kunnen besluiten dat we allemaal weer mee kunnen zingen.

Namens het coronateam,

Sanne Kruize-Smouter