Vertelkring voor senioren maakt doorstart

Initiatiefnemer Marleen Curvers ziet volop kansen voor vertellen met ouderen

In inloophuis De ontmoeting gaat op 7 februari de senioren vertelkring weer van start. Deze vertelkring bleek vorig jaar een schot in de roos. Onder leiding van Marleen Curvers, zelf senior, krijgen deelnemers volop ruimte voor het delen van levenservaring in een plezierige, opbouwende sfeer.

Delen voor levenslust
Ouderen hebben veel levenservaring, daarin zit hun kracht. Een kring is een plek voor ontmoeting rond de eigen levenservaring, voor het delen van verhalen. Het gaat om vertellen én om luisteren. Vertellen kan over vroeger gaan, maar ook over wat je nu bezig houdt. Telkens blijkt: delen van verhalen geeft plezier en maakt senioren zelfbewuster over de rijkdom van hun leven. Marleen Curvers (71 jaar): “Als je vertelt over een ervaring aan een groep oprecht geïnteresseerden, dan brengt dat een stroom van verwondering en levenslust in beweging. Tjee, dat ik me dit nu weer herinner! Bijzonder?” Degene die vertelt, krijgt alle aandacht, jouw verhaal wordt niet onderbroken, niemand oordeelt want het is jouw ervaring. We hebben veel plezier met elkaar, mensen worden hier blij van.

Marleen Curvers raakte geïnspireerd voor de Vertelkring met senioren via Stichting Platform Levensverhalen. ‘Hier zag ze hoe zinvol en inspirerend vertellen kan zijn. Ze heeft ook een training voor gespreksleiders gevolgd en Indebuurt033 heeft haar eerste vertelkringen met een subsidie gesteund.

Informatie Vertelkring Amersfoort
Start vertelkring op woensdag 7 februari om 14:00 uur in inloophuis De ontmoeting. Adres: De Bekroning 2, Amersfoort. In de Stad Amersfoort van 24 januari j.l. is een onjuiste startdatum vermeld.
Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden bij Marleen Curvers, telefoon 033 455 36 54 of per e-mail.