Vervolg live streamen van de vieringen

Allereerst hartelijk dank voor alle feedback die we krijgen op de live beelden en het verzorgen van de live stream.

Afgelopen zondag ging er iets mis met de uitzending. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het streamen van de beelden naar YouTube. We zijn aan het natrekken waar dit aan kan liggen. Er zijn meerdere zaken die hier een oorzaak kunnen zijn. We zijn een aantal van deze zaken aan het testen.

Het geluid tijdens de KWD stukjes was ook niet goed. Dit was zowel in de kerkzaal als in de livestream. De oorzaak hebben we ondertussen gevonden.

Helaas een aantal zaken die zich tegelijkertijd voordeden. Op zich staan deze los van elkaar, maar bepalen wel het geheel.

Wist u trouwens dat er ook alleen een geluidsuitzending is. Zeg maar de oude kerkradio. De link staat ook in de NB. Deze heeft afgelopen zondag wel doorgelopen, dus dat is een mogelijk alternatief.

We zijn nu 2 weken aan het oefenen met de nieuwe camera. Jullie kunnen zien dat er andere beelden worden doorgegeven. Wij merken dat alles nog niet vlekkeloos verloopt en blijven door de week werken aan oplossingen. In deze periode met allemaal bijzondere diensten, kunnen we niet alles uitproberen en aangezien we live beelden willen blijven aanbieden, is het nog niet optimaal.

Een van de zaken die niet optimaal is, is de scherpte. We willen gedurende de paascyclus een zo stabiel mogelijk stream verzorgen. Er zijn tal van mogelijkheden om dit te verbeteren, maar we willen de komende week niet experimenten met andere instellingen. Hier gaan we na de Pasen weer verder mee.

Vragen en opmerkingen blijven via e-mail welkom.

Bert van den Akker