Vier mei : Stille tocht Amersfoort

Langs herdenkingsstenen

De Vereniging Geloofsgemeenschap ’t Zand houdt, in samenwerking met de Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort, ook dit jaar op (vrijdag) 4 mei een stille tocht langs een aantal herdenkingsstenen in de binnenstad van Amersfoort.

De tocht is in het bijzonder bedoeld voor diegenen die, op die speciale avond, willen stilstaan bij de herdenking van de slachtoffers van oorlog en geweld en voor wie de gang naar Kamp Amersfoort – waar de stedelijke herdenking plaatsvindt − te bezwaarlijk is. De tocht voert langs (een klein deel van de) herdenkingsstenen die in de binnenstad zijn geplaatst. Op die plekken wordt een kort gedicht gelezen en een witte anjer neergelegd.
De tocht start om 19:45 uur vanaf de St. Franciscus Xaveriuskerk aan ’t Zand 29 en is om 20:30 uur afgelopen. Uiteraard wordt er tijdens de tocht om 20:00 uur twee minuten stilte gehouden. De route is: ’t Zand, Krommestraat, Langestraat, Hof, Vijver, Havik en terug naar ‘t Zand. Na afloop van de tocht, die ook weer bij de kerk eindigt, is er voor de deelnemers gelegenheid om na te praten met een kopje koffie/thee.

Aansluitend kan men het Herdenkingsconcert van de gemeente Amersfoort, dat in de Sint Franciscus Xaveriuskerk plaatsvindt, bijwonen. De uitvoering is dit jaar in handen van het Amersfoorts Vocaal Ensemble onder leiding van Jean-Pierre Gendrault, met medewerking van Hein Hof (orgel) en Hans van Schuppen (accordeon). Op het programma staan werken van Daan Manneke, Maurice Duruflé, Henry Purcell, Josef Gabriël Rheinberger, Felix Mendelssohn en John Tavener. Aanvang concert: 21:00 uur. Toegang gratis.
Info: Aad Post, , tel. 035-588.09.13 / 06-51.54.09.50