Viering zondag 10 februari

In de Brandpuntvieringen lezen we deze weken, samen met de kinderen van de Kinderwoorddienst, het verhaal van Esther. Zondag lezen we Esther 5 en 6. Terwijl het joodse volk te maken krijgt met een ‘wet van meden en perzen’ die zich langzaam rond hun nek sluit, zoeken de joodse Esther en haar oom naar ruimte in die wet. Esther probeert die te vinden in het hart van de koning. Ze organiseert een maaltijd om het hart van de koning te openen.
De cantorij zingt en we vieren in de viering de maaltijd des Heren. De kinderen gaan met het verhaal aan de slag door in te zoomen op Esther 6. Zij organiseren en houden een wedstrijd in de Kinderwoorddienst. Wie is er het snelst bij het doel?
Ook is er in de viering, met name rond de collecte, aandacht voor het project ‘Ghana vice versa’ (zie ook: https://hetbrandpunt.net/ghana-vice-versa/) waarin we een heen-en-weerbeweging met Ghana op gang willen brengen, vanuit onze gelovige inspiratie. Na het kindergesprek zingen we het bekende projectlied ‘We believe in sharing’ dat door de dirigente van de cantorij Esther Ocheng-Grünbauer is gecomponeerd.
Voorganger is Geurt Roffel, Dick van der Niet bespeelt de vleugel. De viering begint om 10.45 uur en de koffie staat klaar vanaf 10.45 uur.