Wake Detentiekamp Zeist

De Wake op zondag 2 augustus gaat door. Aanmelden hoeft niet, wel letten op de aanwijzingen van de organisatie. Wij moeten zorgen voor 1,5 meter afstand, en vragen mensen die zich niet gezond voelen vooral thuis te blijven.

Er zitten nog steeds een aantal mensen vast in vreemdelingendetentie, zij wachten al maanden. Het is niet duidelijk wat er met hen gaat gebeuren nu er weinig gevlogen wordt. Veel mensen zijn vrijgelaten, maar hebben geen verblijfsvergunning, zij moeten nu gebruik maken van de Bed, Bad en Brood regeling of worden ergens in het land opgevangen door vrienden of familie. Sommigen vinden onderdak via STIL bij mensen die hun huis voor hen openstellen. De leegstand van het detentiecentrum wordt nu ingevuld door kortdurend gestraften uit de PI Nieuwegein in Kamp van Zeist te plaatsen.

Komt u ook weer op de eerste zondag van de maand om 16.30 uur?
Uit solidariteit met de mensen, zonder strafblad, in vreemdelingendetentie en een signaal aan de politiek af te geven dat het vreemdelingenbeleid humaner moet.

Neem a.u.b. bloemen mee

Als u mee wil rijden naar de wake dan kunt u contact opnemen met Nynke van Beem of Ria Molemaker. U kunt ook op eigen gelegenheid naar de wake gaan het adres is: Richelleweg 13, Soesterberg.
Vertrek van het Brandpunt om 16.00 uur, u bent rond 17.30 uur weer terug bij het Brandpunt.
Voor vragen kunt u terecht bij Nynke van Beem: telnr. 033-7074134 en Ria Molemaker : telnr. 033-2586940