Wake Zeist zondag 1 maart

Wake bij Detentiecentrum Kamp van Zeist
Het volk van de Jezidi’s. Weet u nog hoe zij vermoord en geknecht werden terwijl de wereld toekeek? Wat zal een vluchteling met die achtergrond blij zijn geweest toen hij/zij in Europa aankwam.
Maar hoe veilig zijn ze dan?
Nog steeds zijn Jezidi’s niet veilig, zwaar getraumatiseerd moeten zij leven in overbevolkte vluchtelingenkampen in gebieden waar hun veiligheid niet (altijd) gegarandeerd is, waar gebrek aan hulp en goederen is, terug naar wat hun thuis was is niet mogelijk.
Wake Zeist gaat door met het organiseren van de maandelijkse wake op iedere eerste zondag van de maand, een teken aan de politiek dat het vreemdelingenbeleid anders moet.

De wake van 1 maart zal worden uitgebreid met een ronde om het centrum omdat er kinderen vastzitten waarover wij grote zorgen hebben.
Als u mee wilt lopen moet u goed ter been zijn, en goede wandelschoenen aanhebben. Het is heen en weer een uur lopen op deels onverhard pad.

Komt u ook weer op de eerste zondag van de maand om 16.30 uur.
Neem bloemen mee! Neem mensen mee! Wij blijven waakzaam over vreemdelingen in detentie.

Vertrek vanaf het Brandpunt om 16.00 uur naar het Detentiecentrum Kamp van Zeist aan de Richelleweg 13 in Soesterberg (vanuit Soest aan de “overkant” van de A28 met de fiets via het fietspad over de basis en de Kampweg). Rond 17.30 uur zijn we weer bij het Brandpunt.
Voor vragen kunt u terecht bij
Nynke van Beem: of 033-7074134 en
Ria Molemaker:  of 033-2586940