We mogen weer

Coronanieuws 21; We mogen weer
We gaan de deuren weer openzetten! Dat is geweldig nieuws omdat we gaandeweg weer elkaar kunnen gaan ontmoeten. Binnen de kaders van het Interkerkelijk contact in overheidszaken de routekaart voor kerken zullen in Brandpunt 60-80 plaatsen beschikbaar zijn. Dat is voor vele zondagen genoeg.

We blijven nog wel goed zorgen voor elkaar. Want ook al is kerkzaal ruim en goed te ventileren, dat geldt niet voor de entree, garderobe en toiletten. Buiten kunnen we, mits we zorgvuldig met elkaar blijven omgaan, zonder beperkingen napraten en samenzijn.

Een aantal regels blijven gelden:

  • Onthoud de basisregels (afstand, handen wassen, thuisblijven bij klachten)
  • Reserveer voorafgaande aan de viering
  • Zorg voor gezondheidscheck bij je gezelschap als je Het Brandpunt binnengaat
  • Er wordt je een plaats toegewezen
  • Blijf gebruik maken van desinfecterende handgel en zorg dat je zonodig de handen wast.

Mondkapjes zijn niet meer nodig zolang ieder op 1,5 meter afstand van elkaar blijft.

We horen veel geluiden dat mensen snakken naar samen zingen. Gelukkig is dat ook weer gedeeltelijk mogelijk. We beginnen de komende weken met het samen zingen van de acclamatie en het slotlied. Verder blijven we voorlopig nog met voorzangers doorwerken.

Bij het verlaten van de kerkzaal graag alle aanwijzingen volgen van de kosters en daarbij per vak/achter naar voor de kerkzaal verlaten om opstoppingen te voorkomen.

Bij goed weer kunnen we altijd buiten koffie drinken. Binnen lijkt ons bij grote groepen nog te risicovol.

Het coronateam is bereikbaar op . Heb je tips of vragen laat ons dat weten. Vanaf nu zal Sanne de leiding van het coronateam overnemen.

Johan van der Vorm,
secretaris/ plv. voorzitter OWR