WIE DOET MEE AAN DE LAATSTE KLEINE DUIZEND KILOMETER?

Ook afgelopen week zijn er weer de nodige kilometers gemaakt. De tussenstand is 5.398 kilometer. We zijn daarmee de Sahel-regio bijna voorbij en aanbeland in het grensgebied tussen Mali en Burkino Fasso. We weten dat er fiets- en wandelplannen zijn voor de komende weken. De prognose is dat op Tweede Pinksterdag 5.480 kilometers afgelegd zullen zijn. Om ook daadwerkelijk in Ghana aan te belanden zijn nog 820 kilometers extra nodig. Dus pak komende weken met de nodige vakantiedagen de fiets of de benenwagen om ook de nog ontbrekende kilometers te maken. Dus dauwtrappen met Hemelvaart. Een wandel- of fietstocht tijdens de Pinksterdagen. Margreet van Renselaar vertelt hoe zij het aanpakt.

Margreet van Renselaar: “Na Pasen ben ik begonnen met fietsen, woon-werkverkeer en een vakantiereisje van Nijkerk naar Buurse in Twente (108,15 km) in de meivakantie. Iedere week tel ik het bij elkaar op en mijn tussenstand is 379,17 km! Ik blijf nog doortellen hoor! Er zit nog een fietstocht in de planning naar Doorn met Hemelvaartsdag.”

Dit voorjaar gaan we als gemeenschap de 6.300 kilometer van hier naar Ghana afleggen. Dit kan wandelend, hardlopend of fietsend gebeuren. Voor elke kilometer die je aflegt kun jij je laten sponsoren door familie, vrienden, buren en/of collega’s. Ook kun je jezelf sponsoren. Meer informatie over de praktische gang van zaken is te vinden op de website https://www.gaanvoorghana.nl. Hier kun je ook de formulieren downloaden die je nodig hebt om  sponsoren te benaderen en afgelegde kilometers te noteren. (Let erop: er zijn aparte formulieren voor wandelaars en fietsers). Op de website tref je ook suggesties voor tochten aan.  Ook vind je er korte berichten van leden van onze gemeenschap die op pas gegaan zijn.

Graag kilometers doorgeven

Wij stellen op het prijs, als je nu al laat weten welke wandel- en fietsplannen u heeft (en hoeveel geld u verwacht hiermee verwacht in te zamelen). Wij weten dan of Ghana op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) en het streefbedrag (15.000 euro) bereikt zullen worden. Bij het benaderen van sponsoren kun je gebruikmaken van de voorbeeld sponsorbrief.

Geef ons ook al gemaakte tochten door, zo mogelijk met foto’s en begeleidende tekst. Dan weten we hoeveel kilometers we inmiddels al met elkaar afgelegd hebben. Informatie kun je doorgeven via of via het contactformulier op onze website.

Sponsor worden?

In plaats van zelf wandelen of fietsen kun je ook de gemeenschap sponsoren. Bijvoorbeeld met 1 eurocent per kilometer. Als de gemeenschap erin slaagt de 6.300 kilometer van hier naar Ghana in zijn geheel af te leggen, dan maak je op het moment dat dit het geval is 63,00 euro over. Maar ook ieder ander bedrag is van harte welkom. Je kunt je sponsorbedrag overmaken op NL34 RABO 0123 0518 00 t.n.v. Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort Noord o.v.v. ‘Sponsorgeld Gaan voor Ghana’. Het bedrag is trouwens fiscaal aftrekbaar.

Er staat sinds afgelopen zondag ook een bus in de hal. In de bus kun je het door jou ingezamelde sponsorgeld deponeren.

Impulsgroep Ghana Vice Versa