Workshops Startweekend

Het inschrijven voor de workshops op zaterdag 25 september is begonnen.

In het overzicht hieronder vind je alle workshops met beschrijving, tijd en maximaal aantal deelnemers.

Dit overzicht + inschrijfformulieren hangt vanaf morgen ook in de hal van Het Brandpunt.

Je kunt je voor maximaal 3 workshops inschrijven, nl. 1 per tijdsronde. Let dus goed op de tijden!

Inschrijven kan via of op de inschrijfformulieren in Het Brandpunt.

Geef bij het inschrijven de workshop, je naam en telefoonnummer door!

Mieke, Annefieke, Mary, Ilse en Marja

Workshop zien/niet zien

13.00-14.00 uur zaal 1 door Greetje Koevoets

Maximaal aantal deelnemers 7

In de workshop kunnen de deelnemers kennis maken met hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Er worden geblinddoekt een aantal opdrachten uitgevoerd. Ook zijn er een aantal oefeningen om te ervaren hoe het is als niet je ogen maar de hersenen de oorzaak zijn van het niet goed kunnen zien.

—————————————————————————————–

Mini-pelgrimage

13.00-14.00 uur zaal 2 door Gerard Verweij en Hennie Sohl

Maximaal aantal deelnemers 8

Pelgrimeren en bezinnen kan ook in 1 uur! We doen dat aan de hand van het thema ‘Zorg voor de Aarde, ons gemeenschappelijk huis’, dat centraal staat als de Klimaatpelgrims van 5 tot 7 oktober Het Brandpunt aan doen. We leggen een korte pelgrimage af op zoek naar de verbinding die wij met de Klimaatpelgrims hebben. We sluiten af met de beantwoording van de vraag: ik kom in beweging voor…?

—————————————————————————————-

Happystones schilderen

13.00-14.00 uur zaal 3 door Henriët Gort

Maximaal aantal deelnemers 10

Happy Stones zijn kleurrijk versierde stenen die je kunt verstoppen in de natuur zodat anderen ze vinden. Als je een Happy Stone vindt kun je hem weer verstoppen voor iemand anders om te vinden, maar er zijn ook mensen die ze mee naar huis nemen en ze verzamelen.

Je kunt ze natuurlijk ook gewoon aan iemand geven of voor jezelf maken.

——————————————————————————————

Meditatief mijmeren met harpmuziek

13.00-14.00 uur kerkzaal door Mariëtte Budding

Geen maximaal aantal deelnemers

Altijd al eens net als David willen ervaren hoe het is om te schrijven of te tekenen terwijl je de harpmuziek door je heen laat  gaan?

Voel je vrij en kom lekker tekenen of schrijf woorden op papier die je  in je op laat komen terwijl je ongeveer een half uur luistert naar een variatie van verschillende componisten als Bach, Grandjany, Andres en Robbertson. Gewoon lekker luisteren mag uiteraard ook! Aan het eind van de workshop is er tijd om voor wie dat wil zijn of haar creatie te delen! Ik verheug me op je komst! 

 ——————————————————————————————

Workshop Basic Salsa LA

14.15-15.15 uur zaal 1 en 2 door Nathalie en Timo

Maximaal aantal deelnemers 20

Salsa is de zeer passionele dans met Cubaanse afkomst en wordt vaak genoemd met andere latin dansstijlen als de tango en de paso doble. Maar salsa heeft een hele eigen cultuur, muziek en techniek. De dansstijl komt uit de jaren 20 en wordt bijna altijd met een partner gedaan.

Durf je het aan?

——————————————————————————————

Paracord armband knopen

14.15-15.15 uur zaal 3 door Jolanda Lamminga

Maximaal aantal deelnemers 10

Het woord ‘Paracord’ komt van het gebruik door Amerikaanse parachutisten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een parachute landing werd het touw van de parachute afgesneden en gebruikt voor allerlei toepassingen. Tegenwoordig wordt het ook veel gebruikt om armbandjes mee te knopen

——————————————————————————————

Orgelspel

14.15-14.45 uur kerkzaal door Dick van der Niet

Geen maximaal aantal deelnemers

Het kerkorgel heeft bij veel kerkgangers geen positief imago. Ouderwets, dominant, hard, en bespeeld door starre organisten. Zoiets. Gelukkig vindt momenteel een herwaardering plaats van het orgel als geweldig knap gebouwd instrument, door de eeuwen heen vakwerk van mensen die met hout en metaal konden omgaan en prachtige muziekinstrumenten bouwden. Het kerkorgel heeft net als een computer oneindig veel mogelijkheden, in dit geval om klanken ten gehore te brengen. Ons land heeft veel goede organisten en is rijk aan prachtige orgels. Die kunnen bespeeld worden in kerkdiensten maar ook gewoon in muzikaal verband. Speels en creatief. Graag laat ik dat horen.

———————————————————————————-

Schilderen

15.30-16.30 zaal 1 door Gerhard Eshuis

Maximaal aantal deelnemers 6

Gezellig een uurtje schilderen met tips en tricks. Ik wil iets met lijn- en kleurperspectief doen maar je mag ook gewoon lekker je eigen gang gaan. 

——————————————————————————————

Workshop abdijbier

15.30-16.30 uur zaal 2 door Kees Prins

Maximaal aantal deelnemers 8

Voor de pilsdrinkers onder ons de mogelijkheid eens kennis te maken met het ambacht van de monniken. Het brouwen van echt bier. Door de eeuwen heen produceerden zij een brouwsel van ongekende kwaliteit. Wellicht even wennen maar daarna laat je je Heineken gegarandeerd staan. 

——————————————————————————————

WORKSHOP  PARK  SCHOTHORST

15.30-16.30 uur zaal 3 door Dick van der Niet

Maximaal aantal deelnemers 15

Beste allemaal, graag deel ik mijn enthousiasme met u over het interessante landgoed dat zoveel te bieden heeft. In de workshop leg ik het accent op beleving, gedacht vanuit de natuur zelf. Alle praktische informatie kunt u zelf vinden ter plekke en op internet.

——————————————————————————————

Workshop volksdansen

15.30-16.30 uur kerkzaal door Esther Ocheng

Geen maximaal aantal deelnemers

De dansvorm, die vaak onterecht afgedaan wordt als ouderwets, is bij uitstek geschikt voor de hele gemeenschap, jong en oud, om samen plezier te ervaren. Iedereen kan meedoen, en onderdeel zijn van de kring is belangrijker dan zelf op de voorgrond presteren. Daarbij ontwikkel je bij het dansen gevoel voor ritme, samenspel en vorm (de structuur van de muziek). Dit gebeurt vaak onbewust, maar heeft wel effect op de muzikale vaardigheden. We leren een of twee typisch Nederlandse volksdansen aan en een Israelische. 

——————————————————————————————

Ignatiaanse meditatie

15.30-16.30 uur pastoreskamer door Jeanine Molleman

Maximaal aantal deelnemers 5

Als je de betekenis opzoekt, vind je “een geleide meditatie over een bijbeltekst”.

Maar is de Ignatiaanse meditatie inderdaad alleen maar een geleide bijbelmeditatie?

Kom het zelf ervaren!