zaterdag 30 maart: Misa Criolla

Opnieuw heeft het Projectkoor Brandpunt een verrassend én boeiend programma ingestudeerd voor het concert van 30 maart a.s.

De Misa Criolla is een baanbrekende mis uit 1964. In de Misa Criolla zit niet alleen volkstaal, maar ook volksmuziek. Het is een mis met Argentijnse ritmes en instrumenten uit het Andesgebergte.

In de Misa a Buenos Aires heeft Martin Palmeri, geïnspireerd door Astor Piazolla, de tangotraditie willen vernieuwen. In deze mis is de tango herkenbaar in het ritme en het kenmerkende geluid van de bandoneon. Het Latijn geeft anders dan het geval zou zijn geweest als er in het Spaans was gezongen, een universeel karakter aan het geheel. Ook de tango hoort bij het volk. En dat maakt, dat deze muziek de luisteraar echt raakt!

Marijke van Leerzem is de dirigent. Onder haar leiding zijn inmiddels 8 succesvolle projecten met het Projectkoor Brandpunt gerealiseerd.

Het grootkoor bestaat uit 145 vrouwen en mannen en wordt begeleid door de Argentijnse Band olv Alvaro Rovira Ruiz, Het Promenade Orkest en Felicity Goodwin achter de vleugel.

Solistische medewerking wordt verleend door zangers Fanny Alofs en Alvaro Pinto Lyon en Simone van der Weerden op de bandoneon.

Het Projectkoor Brandpunt o.l.v. Marijke van Leerzem 

‘El Fuego Argentino’:

Misa Criolla – Ariel Ramirez

Misa a Buenos Aires – Martin Palmeri

Aanvang: 20.15 uur, zaal open: 19.30 uur

Heilig Kruiskerk, Liendertseweg 46, Amersfoort

Kaartverkoop:  Entreekaarten zijn online te verkrijgen via www.projectkoorbrandpunt.nl

Koffie of thee voorafgaand aan het concert is bij de entreeprijs inbegrepen.

Voorverkoop € 19,50

Studentenpas/CJP en kinderen t/m 12 jaar € 12,50

Kaarten aan de zaal € 22,50