Zondag Laetare…

In een tijd waar we niet samen kunnen komen om te vieren, waar steeds meer mensen ziek worden en elkaar niet fysiek kunnen troosten, waar velen angstig zijn om wat gebeurt lijkt zo’n titel “laetare” (verheug je) erg wrang. De roze bloemen in het prachtige bloemstuk op de tafel stralen lente uit, hoop en toekomst. Maar talloze mensen zien de bloesem alleen maar van achter hun ramen. Hoezo verheugen?

Precies in die weerbarstigheid staat de viering van komende zondag.

We lezen verder in het boek Exodus. Mozes staat nu voor farao: hoe kan hij farao overtuigen om mensen in vrijheid te laten gaan? Door woorden? Maar farao luistert niet. Door kracht? Door een stok te werpen die verandert is een slang? Dat kunnen de magiërs van farao ook. Water in bloed veranderen? Farao blijft onvermurwbaar.

Hoeveel wanhoop moet er nog volgen voordat er toekomst gloort? Het ‘laetare’ bij Mozes is ver te zoeken. Zondag is het zoeken naar een opening, naar iemand die ogen opent, een blikveld laat kantelen. En dat gebeurt in het verhaal van de genezing van de blinde man door Jezus.

Zondag start om 10.35 de audio livestream van de viering vanuit Het Brandpunt en is te volgen via deze link. De Paaskaars zal branden als hoopvol teken in deze dagen. Roland heet je welkom, en zingt afwisselend met Ilse de liederen. Dick zit als vertrouwd achter de vleugel en Liesbeth van de Kinderwoorddienst is er ook.
De liturgie je hier.

Maar bovenal hopen we dat we samen op afstand met elkaar kunnen vieren, tegen de klippen op. Net als afgelopen week kan je via WhatsApp weer een berichtje achterlaten tijdens de viering, om te vertellen hoe je verbonden bent met Het Brandpunt. Via diezelfde WhatsApp kan je ook een gebedsintentie achterlaten die – als de techniek niet in de steek laat – bij de voorbede meegenomen wordt. Voor de WhatsApp kan je mijn nummer gebruiken dat ook vermeld staat op de liturgie.
Josephine