Zonder vrijwilligers geen voedselbank

De Voedselbank Amersoort is gevestigd in Amersfoort aan de Argonweg 10. Met de voedselbanken in Leusden en Woudenberg/Scherpenzeel wordt intensief samengewerkt.

De Voedselbank Amersfoort verstrekt wekelijks ongeveer 500 voedselpakketten aan ongeveer 1.600 personen, waarvan ongeveer 600 kinderen tot 18 jaar zijn.

De voedselbank wordt actief gesteund door ondermeer kerkelijke instanties, bedrijven en particulieren.

Ongeveer 130 vaste, enthousiaste vrijwilligers vormen de motor waar de Voedselbank op draait. Mensen met een groot hart en die het belangrijk vinden om anderen die het minder goed getroffen hebben, te helpen. Zij krijgen hiervoor geen vergoeding.

De voedselbank Amersfoort is regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Zo ook nu.

De organisatie is op zoek naar logistiek-, magazijn-, kantoor- en receptie-medewerkers en een klusjesman.

De Logistiek-Medewerker neemt goederen in ontvangst, controleert deze op houdbaarheidsdatum, neemt de temperatuur op bij bijv. diepvries en vers, houdt diverse administratieve zaken op logistiek gebied bij en onderhoudt de contacten met leveranciers. Ook plant hij/zij de vele ritten in van de 2 bussen

De Magazijn-Medewerker zet de ontvangen goederen in de stellingen, houdt bij wat besteld moet worden en zorgt dat de producten klaar staan om de voedselpakketten te vullen.

Hebt u belangstelling om vrijwilligerswerk te doen bij de Voedselbank? Stuur dan een mailtje. Nadere informatie kunt u vinden op de website.